Veelgestelde vragen.

Waar staat MAZE voor?

MAZE is de Engelse vertaling van ‘doolhof’. Ik hoor vaak dat ik mijn opdrachtgevers door de gangen van het doolhof van subsidieregelingen (bege)leidt. Dat was de inspiratie voor de naam van mijn bedrijf.

Is een subsidieregeling ook iets voor mij?

Als je een droomproject hebt dat je door een financieringsbehoefte nog niet hebt kunnen realiseren, en de financieringsbehoefte betreffen geen lopende exploitatiekosten, dan is het mogelijk om hier een subsidieregeling of een fonds voor te vinden. Hoe concreter je projectidee, hoe gemakkelijker het is om hier passende financiering voor te vinden.

Hoe werkt een samenwerking met MAZE?

Eerst gaan we jouw droom bespreken: wat wil je waarmaken en op welke termijn? Door een goed gesprek maken we de droom zo concreet mogelijk. Vaak weet ik meteen al een aantal mogelijkheden, die we direct bespreken. Hierna volgt een additioneel onderzoekstraject om passende financiering te vinden. Zodra we weten welke subsidieregeling en/of fonds we in gaan zetten, stel ik een conceptplan op inclusief begroting. Het concept pas ik net zo vaak aan, totdat jij als opdrachtgever tevreden bent én het plan nog steeds passend is bij de betreffende regeling. Daarnaast houden we rekening met de verschillende organisatieniveaus die meegenomen dienen te worden, in verband met het creëren dan wel vergroten van de draagvlak voor het plan.

Na formele indiening wachten we de uitslag af. Bij toekenning richt ik (in samenwerking met de betrokken afdelingen van jouw organisatie) de verantwoording in voor het plan en ondersteun ik gedurende het project hierbij. Hoe dit er precies uitziet, spreken we afzonderlijk met elkaar af – iedere organisatie kent hier namelijk een ander proces voor, en ook ieder accountant kan andere eisen stellen voordat er afgetekend wordt voor de jaarrekening.

Gedurende het gehele traject bied ik als ‘helpdesk’ ondersteuning bij projectgerelateerde vragen.

Ik wil een dienst/product aanbieden binnen de onderwijssector. Hoe zouden wij kunnen samenwerken?

Als jij een dienst of product wilt aanbieden waar vraag naar is binnen de onderwijsmarkt, kunnen we kijken of we passende financiering kunnen vinden voor de productontwikkeling. Zo heb ik vaak trajecten gedraaid die in eerste instantie vanuit de aanbieder gepolst zijn en waar daarna bijvoorbeeld scholen als afnemer aan gekoppeld zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan producten als Tech Labs, Classroom Expeditions-kisten en -robots, maar ook aan diensten als coaching, inkoop van organisatieadviseurs, scholing en ontwikkeling van lesmethodes door bijvoorbeeld uitgevers.

Wat is no -cure-, no- pay?

No cure, no pay betekent dat er pas betaald wordt als een project is toegekend. Verkennende gesprekken inclusief uitzoekklussen die daarbij horen, worden niet apart gefactureerd. Er wordt een percentage van de subsidiesom (ex btw) afgesproken, dat na toekenning wordt gefactureerd. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met het storten van de gelden.

Ontvang ik een factuur van MAZE als de subsidie niet is toegekend?

Nee, er wordt geen factuur opgemaakt als de subsidieaanvraag niet is toegekend.

Ik kan zelf de verantwoording regelen; krijg ik dan korting?

Het is altijd mogelijk om in gesprek te gaan om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het is echter geen garantie. Het gesprek bepaalt of en hoe we met elkaar in zee gaan. Belangrijk is dat het goed moet voelen voor beide partijen.

Ik heb al een projectplan en begroting liggen. Deze hoeven alleen maar aangepast te worden voor de aanvraag. Kunnen we dan ook samenwerken?

Het is altijd mogelijk om in gesprek te gaan om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Het is echter geen garantie. Het gesprek bepaalt of en hoe we met elkaar in zee gaan. Belangrijk is dat het goed moet voelen voor beide partijen.

Hoe kan ik zelf leren om subsidie aan te vragen?

Goede vraag! Ik wil het je graag leren. Download alvast je gratis subsidietoolkit, zodat je kennis kan opdoen van aspecten die je op je netvlies moet hebben voor je start met je zoektocht. Daarna kun je je aanmelden voor het online programma ‘Leer in 7 stappen subsidies vinden, aanvragen én verantwoorden’.

Staat jouw vraag er niet bij? Ik hoor deze graag!

Neem contact met me op of plan een vrijblijvend gesprek