“Mag ik je een brutale vraag stellen?” Daar begon het avontuur mee in maart van dit jaar. De vraag kwam van Joke de Haan, eigenaar van DeHaanOnderwijsontwikkeling docent op het voortgezet speciaal onderwijs en recent afgestudeerd gedragsspecialist. We hadden net een subsidieaanvraag ingediend en zaten online na te praten met Patricia Mollet van Vitasys B.V.  Uiteraard was ik getriggerd door dit verzoek en wilde ik meer weten. Joke deelde dat zij het idee had opgevat om haar afstudeeronderzoek realiteit te laten worden: het bouwen van een Virtual Reality-app om mensen met een beperking te helpen reizen met het openbaar vervoer in Nederland.  Een moeilijke opgave voor mensen met een beperking, maar wel een vaardigheid die de vrijheid, zelfstandigheid en autonomie van deze doelgroep op vele fronten vergroot.

Subsidieaanvraag indienen

Gezien mijn talent en passie voor het vinden van geschikte subsidies en fondsen, wist ik eigenlijk meteen waar we een aanvraag zouden kunnen indienen voor dit prachtige plan: de New Mobility Foundation! Dit fonds, onder leiding van voormalig minister-president Jan Peter Balkenende, steunt projecten die mobiliteitsarmoede bij kwetsbare doelgroepen tegengaan. Deze doelstelling sluit perfect aan bij het idee van Joke. Na het in kaart brengen van onze doelgroepen (licht verstandelijk gehandicapten, mensen met een psychosociale handicap, statushouders en alleenstaande minderjarige vluchtelingen) zijn we gaan onderzoeken of er belangstelling was voor deze Virtual Reality-app binnen het werkveld. De belangstelling was en is groot. Geweldig! We konden door.

Virtual reality app voor het openbaar vervoer

Virtual Reality-app New Mobility

Als drie powervrouwen met passie en met allemaal een eigen toegevoegde waarde aan het team, zijn we aan het werk gegaan. Aan mij de taak om alle ideeën te laten landen in een glashelder projectplan. Na schaven en schrijven voelden we ons klaar en dienden we het plan in bij de New Mobility Foundation. Altijd spannend! Na even wachten kregen we het verlossend antwoord: we mochten komen pitchen. In oktober was het zover: Joke en Patricia stonden tegenover het bestuur van NMF. En met succes! Dezelfde dag kwam het verlossende telefoontje: ons project: ‘Virtual Reality-app werd toegekend! Weer een droom die in vervulling is gegaan.

Droomproject

Heb jij net als Joke een wild idee, dat al tijden in jouw gedachten sluimert? Iets wat volgens jou niet haalbaar is, maar wat je toch niet los kunt laten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Maze Subsidies. Mijn talent ligt in het omzetten van grote plannen naar een helder projectplan. Ik werk met passie en breng duidelijke lijnen aan in jouw droomproject. Door onze samenwerking blijkt jouw wilde plan straks misschien niet eens zo wild, maar juist erg gewild! En wordt net als bij Joke jouw droom straks werkelijkheid.